Nou, dat was van korte duur. Feyenoord vond het blijkbaar niet leuk dat ons bekerfinale shirt 10.000.000 keer kicker was dan welk ander shirt dan ook. Dus wat doe je dan? In plaats van samen te werken en alle supporters blij te maken, bellen ze de KNVB en sturen ze een sommatie. FRFC1908 is dus VERPLICHT de verkoop van alle bekerfinale gerelateerde merchandise per direct te staken. Hier geven wij ook gehoor aan, alle items zijn per direct offline gehaald en zijn nergens meer te koop.

https://twitter.com/Zelle010/status/710498752805670912

Overigens willen wij graag toevoegen dat wij voor de productie van de shirts het merkenregister hebben gecontroleerd en naar onze mening was er ruimte voor dit shirt, die speelruimte is echter altijd beperkt en de KNVB voert goede argumenten waarom onze unieke designs teveel lijken op het artwork van de KNVB. Het was niet onze intentie welk merkrecht dan ook te overtreden en daarom hebben wij expliciet geen gebruik gemaakt van welk logo dan ook, maar slechts van foto’s en eigen artwork waarvan de beeldrechten uiteraard volledig bij ons liggen. Echter is de overeenkomst uiteraard duidelijk daar, wij werken dan ook zonder problemen mee aan het verzoek de verkoop te staken.

We vinden het jammer dat de club Het Legioen qua uitstraling weer ernstig te kort doet. We vinden het ook jammer dat alleen wij een verbod hebben op het maken van supporters-creaties voor de bekerfinale. Last but not least is het eeuwig zonde dat supporters-creaties op deze manier een halt toe worden geroepen, maar respecteren de mening van de KNVB wel.

Jammer en spijtig. Hiermee is wat ons betreft de kous af. Laten we in elk geval hopen dat de finale een stuk gemoedelijker verloopt.

KNVB Bekerfinale shirts

(01) Reacties

  1. Vooral niet dankbaar zijn voor de extra reclame voor een toernooi dat door andere niet nader te noemen clubs niet eens als prijs wordt gezien, goed bezig KNVB.
    En bedankt weer, Feijenoord, voor het voor de zoveelste keer zonder glijmiddel naaien van je eigen supporters.

Hier valt niks te ouwehoeren.

Add to cart