Allereerst: De vraag der vragen die iedereen al enige maanden bezig heeft gehouden: Moest de site nu wel of niet offline van het Ministerie van Censuur? Het antwoord: Nee, natuurlijk niet! Dat was onzin. Een ekte ekte new-meets-old FRFC grap van het niveau van ons eerste uur (lachwekkend laag dus, maar wel grappig… vinden wij vooral zelf. Haha). out with a bang… zo gingen wij. Moe van de strijd. Het eeuwige gezeur. Het antwoordapparaat principe en nog zoveel meer. De redactie had er geen zin meer an en was toe aan een welverdiende pauze. Dus helaas: In tegenstelling tot wat diverse zichzelf benoemde kenners en deskundigen op Feyenoord-forums beweerde: Er was geen rechter. Er was geen brief. Het was gewoon onze manier van; hamazzels tot laterrrrr.

Kortom: GEFOPT!

“Iedereen die die kleding draagt wil zich alleen maar afzetten tegen Feyenoord”

Feyenoord-top

In de tussentijd is er veel gebeurd. Heel veel. Wellicht gaan we het daar de komende tijd nog over hebben, maar beloven doen we niks. Het is namelijk tijd voor een format-wijziging. We gaan terug naar het begin: Een website zonder dagelijkse berichtgeving. Met periodieke schrijfsels in een blog-setting. Die noemen we dan weer columns, want dat klinkt wat professioneler. De reden daarvan is dan weer als volgt: Recent gaf iemand die zéér goed geïnformeerd is, in Feyenoord’s hoogste kringen, bij ons aan dat er een steeds luidere roep kwam om FRFC de merchandise te laten doen. Daarover waren wij natuurlijk vereerd. Feyenoord weet dat ze ons altijd kunnen bellen, want voor Feyenoord doen wij letterlijk alles. Deze ideologie leek helaas niet doorgedrongen in de hoogste Feyenoord-top. Daar gaf men als reactie dat, en wij citeren, “iedereen die die kleding draagt zich alleen maar wil afzetten tegen Feyenoord”. In plaats van ons te omarmen, ging men in zee met een andere partij. Dat is verder geen probleem, we hadden niets anders verwacht. We vinden het wel jammer… Zeker aangezien ze in de Feyenoord-top namelijk niet verder van de waarheid konden zitten met deze uitspraak. Met ons nieuwe blog gaan we dat proberen duidelijk te maken. Want de intentie van FRFC is nooit ‘afzetten tegen de club’ geweest maar juist met ‘tomeloze liefde voor de club’ Feyenoord weer groot maken. Het zal helaas nooit meer worden zoals het was, maar met een mix van persoonlijkheid en actualiteit zullen we de leegte van de oude site proberen op te vullen.

Een leegte die we helaas niet meer kunnen vullen doet ons vaak denken aan 31 maart van dit jaar. Op deze bewuste dag hadden we een photoshoot (shout-out naar Marleen Dekker Fotografie!) bij De Kuip voor de webshop. Iedereen bij elkaar. Gezond en gelukkig. De zon scheen. Het miezerde even wat sneeuw, maar wat verwacht je met zo’n 4 graden Celsius op de thermometer? Het was echt lachen, gieren en brullen (dat laatste deed de kleinste van ons, van de kou). Onbezoldigd, maar met gratis drank en kledij. Het was de laatste dag dat we met z’n allen de grootst mogelijke lol hadden. Stenen werden gegooid, stoere blikken werden opgezet. Ongelukkige en gelukkig ook hele mooie foto’s werden gemaakt. Het was een prachtig mooie dag! Groot was het contrast een paar maanden later, toen brachten we een van ons uit de groep van de 31ste naar zijn crematie. Voor hij ging gaven we onze vriend, naar eigen zeggen, “de dag van zijn leven”. Hij gaf ons ter geruststelling de woorden mee; voor eeuwig samen. Aan de rest van Het Legioen liet hij zien en horen: I’m Feyenoord Till I Die…

31 maart, Photoshoot Marleen Dekker, Groepsfoto

Deze dag werd grotendeels mogelijk gemaakt door de nieuwe supporters-coördinator van Feyenoord, waarvoor wij hem zeer dankbaar zijn. Een mengelmoes van kippenvel, tranen en toch ook, heel raar, gelukzalige momenten maakte het een bijzondere dag om nooit te vergeten. Een dag die een onuitwisbare indruk achter liet. Als men hoger in die voedselketen dan zegt dat iedereen in onze kleding zich wil afzetten denken wij aan die dag dat Feyenoord met ons samen juist heel groot was. En hierdoor uiteindelijk zelfs de hele wereld over ging. Wij zetten ons niet af. Wij omarmen juist de club. Nee wij zijn en waren niet makkelijk, maar zo zijn Rotterdammers. Wij zijn er juist voor de mensen met het echte rood/witte hart. We zijn er voor die groep Feyenoorders die zo gek is om elke thuiswedstrijd uit Heerenveen, Assen, Maastricht, Alkmaar of Eindhoven te komen. Wij zijn er voor de mannen en vrouwen uit Rotterdam-Zuid die de laatste der Feyenoord-Mohikanen zijn aldaar. Wij maken geen onderscheid in welk vak je zit of thuis voor de buis. Je afkomst of de dikte van je knip spelen geen  parte. Voor ieder wat wils. We love those who love Feyenoord across the globe. Wij houden van alle mensen met een Feyenoord-hart. Ook al houden ze bij Feyenoord niet van ons… Wij blijven geloven in Hand in Hand, Kameraden.

No matter if it’s a win, a loose or a tie: We’re Feyenoord Till We Die! Zo was hij. En zo zijn wij!!

Voor eeuwig samen

 

(08) Reacties

 1. kick stukje, welcome back 😉 wat een idioten man bij de Feyenoord top, die gasten snappen er echt niets van he, hoe de supporter in elkaar zit…. Keep going strong, Never Give Up !! FEYENOORD VOOR ALTIJD

 2. Mooi dat jullie weer terug zijn! Lang gemist! Site gaat weer op mijn startpagina 😉

 3. Welkom terug stelletje hesselose! En terug met een wederom goede column, kippenvel bij het stuk “argumentatie van het tegendeel”.

 4. Goed om te horen dat jullie terug zijn. Zeer benieuwd naar de nieuwe inhoud van de columns.
  Graag zie ik jullie snel terug voor een borrel en een onderonsje in mijn kroeg in Utrecht.

  Kunnen jullie voortaan wel man en paard noemen bij het quoten?
  ‘Feyenoord-top’ vind ik wel heel vaag.
  Noem gewoon de naam, dat komt in mijn ogen een stuk geloofwaardiger over.
  Op dit punt moeten jullie helaas een klein inhaalslagje maken.

  Wat mij betreft heel veel succes ermee! Ik ga jullie weer met plezier volgen!

  ps. ik mis het woord Feyenoord in de tag cloud aan de rechterkant 😉

 5. Geweldig dat jullie terug zijn!!
  En heerlijk om te lezen mijn complimenten!

  Ik kijk al uit naar de volgende column.

 6. Welkom terug boys! Misschien dat ik ook ooit wel weer de pen op ga pakken 🙂

Hier valt niks te ouwehoeren.

Proudly powered by Wpopal.com
Add to cart