Een paar weken geleden stond er een stuk in het huiskrantje van de club, Feyenoord Magazine, een mooi artikel over een rugby-chick. Eerlijkheidshalve weet ik niet meer wat haar naam was of bij welke club ze speelde. Doet er ook niet toe. Wat er wel toe doet is het volgende: Ze is een Feyenoorder en ze speelt zo goed rugby dat ze na twee jaar spelen al tegen dames-oranje aan hikt. Een flinke prestatie, waarvoor zeker ook onze complimenten!! Absoluut een artikel in Feyenoord Magazine waard. Maar… er is een maar in dit verhaal. Feyenoords artikel was absoluut leuk om te lezen, toch zit er helaas een zwaar macabere ondertoon in dit succesverhaal. Komtie:

De belangrijkste wedstrijd van het jaar + sfeer verhogende actie = Stadionverbod.

Dat zou dus niet moeten maggen!

De dame in kwestie had tot voor twee jaar terug trouw een seizoenkaart van onze club. Ging al jaren naar de Kuip. Sloeg geen wedstrijd over. Die-Hard Feyenoorder. Sfeermaker. Wat is dan het probleem denk je? Welnu komt het: Mevrouw kreeg een stadionverbod voor de duur van een eeuwigheid (ok da’s overdreven) voor het afsteken van vuurwerk bij (als ik het mij goed herinner) de Klassieker. De belangrijkste wedstrijd van het jaar + sfeer verhogende actie = Stadionverbod.

We hoeven hier geen discussie te gaan voeren of vuurwerk wel of niet is toegestaan. De wet schrijft namelijk voor dat Nederlanders slechts 3 dagen van het jaar vuurwerk mogen afsteken voor de fun. Op alle andere dagen krijg je een bekeuring. Hier zijn geen uitzonderingen voor. Daar gaat het dus niet om. Waar het wel om gaat: Feyenoord Magazine schrijft een groots artikel over de bekering van een Feyenoorder. “Kijk eens hoe ze haar leven heeft gebeterd”. Waar het artikel eigenlijk over gaat is over een supporter die De Kuip heeft ingeruild voor een andere hobby, omdat ze niet meer welkom was bij haar club. Dat klinkt een stuk pijnlijker, maar is wel het realisme van de dag. Er zijn twee groepen supporters met een stadionverbod: Zij die altijd blijven komen (zelfs tijdens het stadionverbod), en: Zij die nooit meer komen omdat ze op zondagmiddag half 3 iets anders leuks vinden om te doen. Feyenoord zal nooit uit hun hart verdwijnen, maar waarom zou je een nieuwe leuke hobby opzeggen als je bij je favoriete club toch niet welkom bent? Een trieste zaak! Stadionverboden leiden dus niet alleen tot bijzonder veel negatieve publiciteit, maar ook tot inkomstenderving voor de club op de lange termijn.

Stadionverboden zijn overduidelijk uitvloeisel van dom beleid. Niet alleen logisch redeneren onderschrijft dat, ook menig onderzoek beaamt het. Stadionverboden zijn er niet voor niets, maar ze worden wel voor niets gebruikt. Gemiddeld krijgen bij Feyenoord per jaar zo’n 0 tot 10 mensen een stadionverbod voor openlijke geweldpleging (hoeven we niet over te discussiëren). De overige paar honderd (!!!) krijgen stadionverboden van 2 tot 7 jaar (!!!) voor futiliteiten als: vuurwerk afsteken, baldadigheid, spreekkoren, belediging, wildplassen en andere kansloze (soms zelfs door beveiligingspersoneel verzonnen (!!!!)) redenen. Gisteren was het weer raak: De club stuurde een regen aan stadionverboden naar supporters van onder andere FRL en Vak W voor één van voorgaande onzinnigheden…

Stadionverboden Vak W

“De Kuip is onze kerk” betekent niet automatisch dat we roomser dan de paus moeten zijn!

FRFC over Supportersbeleid

Al deze stadionverboden en bijkomende negatieve mond-op-mond reclame zorgt ervoor dat Feyenoord bekend staat als de repressie-club. Nergens anders in Nederland is het supportersbeleid zo streng, is de politie zo hard en zijn de straffen zo hoog als bij Feyenoord. Mensen die de sfeer trachten te verhogen in het stadion worden verbannen. Niet omdat ze anderen tot last zijn, maar omdat ze Feyenoord willen zien winnen. Bizar? Feit is in elk geval dat over de jaren vele duizenden supporters zijn afgehaakt door het repressieve imago van Feyenoord. Uit recent onderzoek blijkt dat 97% van de supporters de sfeer in De Kuip (mét vuurwerk, spreekkoren, foute liedjes, intimidatie van de tegenstander) als zeer goed ervaren. Misschien is het een idee als de club die andere 3% ook eens over de streep trekt? Dat men tracht elke stadionganger te behouden in plaats van te proberen de netste club van Nederland te zijn? “De Kuip is onze kerk” betekent niet automatisch dat we roomser dan de paus moeten zijn! Moet voetbal niet een feest zijn? En horen bij feesten dan geen dronken mensen, vuurwerk en gezang??

Meisjes die gaan rugbyen en niet meer in De Kuip komen zijn op termijn de doodsteek voor Feyenoord!!

(22) Reacties

 1. Alle middelen worden gebruikt in het dwaasgebouw, met 1 doel “fundamenteel ander publiek”

 2. Veel kersttrollen hier. Zo dom als Chantal, Essie en Zwijndrecht heb je ze alleen op internet. Ip check ze eens? Zal toch niet toevallig zelfde ip zijn of wel :-).

  1. Pardon??? Ik ben een Kerstwatte???? Aan welke kant van ‘t vuurwerk denk jij dat ik sta? Effe beter lezen voordat je iemand voor trol uitmaakt, hè….

   1. Denk dattie in de haast niet je hele reactie heeft gelezen 😛

 3. Al die zeikerds moeten lekker thuis vortbal gaan kijken. Lkker voor de tv.. hoef je je ook geen zorgen te maken om vuurwerk in je nek! Kan je nog lekker zitten ook. . He chantal onzin Zwijndrecht. . Iets voor jullie? En Essie.. laat die neus als je blieft niet gaan rugbyen.. met zo’n instelling.. nee bedankt.. en voor de mensen die denkn dat ik niet meer naar feyenoord gaan die hebben t mis.. heb dit seizoen pas 1 thuis wedstrijd gemist en iedere optie die ik heb ben ik der.. maar ben bang na afgelopen zaterdag dat ik weer een stadion verbod krijg want ik heb idd stiekem wat sterretjes afgestoken.. nou moest ik wel oppassen want de hele kuip stond bijna in de fik.. djezus.. ga janken joh…

 4. Wanneer ik zo nodig bier moet drinken en vuurwerk af moet steken ga ik wel naar het carnaval in Brazil.Als ik naar feyenoord gaat kom ik voor het voetbal, dat kan heel leuk zijn, maar niet als ik heel de tijd achter me moet kijken of er een of andere lol supporter een rotje in mijn nek gooit en die kans met 45000 man is dus behoorlijk aanwezig dat het niet bij jou gebeurt, maar je zal die ene pechvogel maar zijn.En wat de sfeer betreft altijd gezellig hoor in de kuip, zou nog gezelliger zijn wanneer je echt is op je gemak zat,Wordt het nog veel drukker.

  1. Wat jij zegt valt allemaal wel mee. 74% van alle supporters voelt zich ALTIJD veilig in het stadion. 84% heeft nog nooit te maken gehad met incidenten.

   Kortom: Slechts een klein gedeelte heeft wel eens iets. Je kan pas echt op je gemak gaan zitten als je weet dat iemand die vuurwerk meeneemt niet de meest idiote capriolen uit hoeft te halen om een stadionverbod te omzeilen!

 5. Beste @Onzin, binnenkort zit je in je eentje in de Kuip, want als we volgens de regels van jouw filosofie handelen krijgt iedereen die een sterretje heeft afgestoken tijdens PEC Zwolle thuis een SV voor 36 maanden…..Kun je gezellig in je eentje “Hup” gaan staan (-zal bij jouw wel zitten zijn…) roepen. Kun jij niet gaan rugbyen of macrameeën op zondag om 14.30? Alvast bedankt namens de sterretjesafstekers!

 6. Blablablabla, al die verhaaltjes over vuurwerk is gevaarlijk :s

  heb nog nooit een feyenoorder gezien die een lawine pijl in zijn eigen vak afsteekt (waar een net omheen zit). Ik doel natuurlijk op die domme hagenezen die een lawinepijl in eigen vak laten ontploffen, er moeten grenzen zijn aan vuurwerk, maar een simpele stadionfakkel kan toch wel? =/

 7. Godverdomme zeg, begint hier wel FR12 te lijken in de reacties. Zeiken om een stukkie vuurwerk, pleurt ff gauw op!

 8. Door zulke agressieve fan’s durf ik niet eens naar een stadion! Voetbal is geen entertainment meer! Jammer!

 9. Onzin! Wat lul je nou? Dat eerste gedeelte gaat over mij.. en denk jij nou serieus dat ik voorwerk in publiek zou gooien? Jij bent niet goed! Verwerk IS SFEERVERHOGEND! En ik zit nou niet echt in een vak waar kinderen zitten. Je weet niet waar je het over hebt man.. als je tegenwoordig al ziet waar je een stadion voor krijgt.. echt belacheijk. Ernstige vergrijpen, tuurlijk logisch. Maar buiten de kuip een biertje drinken is al stadion verbod waardig! Overdrijven is gvd ook een vak!

  1. Remke, denk je dat honderden vuurwerkslachtoffers die zich aanmelden met ernstige brandwonden expres voor een vuurwerk gaan staan? Dat wil zeggen, vuurwerk is oncontroleerbaar, vuurgevaarlijk en kan mis gaan. Ga jij dit verantwoorden dan? Dan ben jij de eerste die de benen pakt! Wees volwassenen en besef je daden en accepteer vooral de consequenties van je daden!

  2. Gast, als vuurwerk levensgevaarlijk was mocht het verkocht worden. Niet in Nederland, niet in het buitenland. Vuurwerk is gevaarlijk, omdat mensen er gevaarlijk mee doen. Dat heeft niks te maken met het product.

   Kijk, iemand heeft jou internet gegeven. Jij doet er ook onbehoorlijke dingen mee nu… moeten we dan gelijk heel internet maar verbieden?

 10. dit artikel raakt me enorm voetbal moet een feest voor iedereen zijn en je moet geen stadionverbod krijgen als je de sfeer wil verhogen punt uit.

 11. Moet je maar niet zo dom zijn en je aan de regels houden!
  Steek iemand neer en je krijgt 2 maanden gevangenis, sla een inbreker in elkaar krijg je zelf 10 jaar en hij wordt ineens een slachtoffer…. Wat ik hiermee wil zeggen dat men in Nederland criminelen motiveert om te stelen, gezien zij dan ineens meer rechten hebben dan de echte slachtoffers, wanneer men dit ook bij deze achterlijke fan’s doet, god zal weten binnen hoeveelste keren de hele Kuyp in de fik gaat.
  Reden dat iemand zich opgefokt voelde bij een klassieker+belangrijkste wedstrijd van het jaar + bla bla bla is ONZIN! Kan je je niet gedragen? Blijf lekker weg 😉

  1. dus jij zegt eigenlijk dat wij als supporters geen sfeer mogen maken zonder vuurwerk of liedjes ?

   dit hoort gwn bij het voetbal maarja de knjb beslist weer want in 020 hebben ze geen sfeer dus dan mag het nergens

   1. sfeer maken is anders dan rellen schoppen en vuurwerk afsteken in een ruimte met duizenden mensen waarbij ook kinderen komen. Dit hoort niet en is levensgevaarlijk. Sommige randdebielen snappen het niet tot het mis gaat en onschuldige levens gaat kosten. Hoe zou jij je voelen als tijdens zo een wedstrijd jou kind levend verbrand wordt door een mafkees die sfeer met een vuurwerk wil maken?
    Sfeer moet je zeker maken, schreeuwen, aanmoedigen en zingen! Blijf sportief en hou het netjes, dan zal er ook niemand je verbannen 😉

   2. @ Onzin noem jij is Een voorbeeld van iemand die levend verbrand is ? Wijsneus!

  2. Iemand die hooligans en geweld gelijk verbind met het afsteken van vuurwerk ter verhoging van de sfeer ga ik niet eens op in.

Hier valt niks te ouwehoeren.

Proudly powered by Wpopal.com
Add to cart