Ok, laten we maar gelijk met de deur in huis vallen: Dit weekend plaatste wij een paar berichtjes op Twitter over een aanstaande transfer van Michiel Kramer naar Feyenoord. Deze transfer zou op 99% na rond zijn en men praat alleen nog over details. Ofschoon dat waar is of niet gaat de tijd ons leren, maar wij plaatsen alleen iets als het voldoet aan twee criteria:

 1. Is het interessant?
 2. Is de bron betrouwbaar?

Op het eerste hoeven we toch geen antwoord te geven? Op het tweede zullen we dat wel: Een aantal mensen vinden het namelijk leuk om alle geruchten die niet uitkwamen continu te herhalen. Je hoort ze niet over negen jaar lang elk seizoen het uit en thuisshirt maanden vooraf goed ‘voorspellen’. Of het vertrek van Koeman, Clasie en Pelle. Je hoort ze niet over het feit dat iedereen zei dat Guidetti zou komen en wij zeiden van niet (SPAM: In het jaarboek lees je waarom hij nooit een kans maakte). Je hoort ze niet over het feit dat we een dag voor de rest wisten te melden dat Rutten eruit zou gaan. En Mario Been. Of over de trainingskampen en bestuurlijke problemen die we vrijwel altijd als eerste aan de kaak stellen. Dat we momenteel en voorlopig geen Feyenoord-Museum meer hebben, omdat er geen plaats voor is nu. Of de 500 euro boete die Dirk Kuyt kreeg voor het ongevraagd weggeven van zijn shirtje in Oostenrijk? Nee, de vele dingen die wél goed voorspeld worden horen we niemand over, die ene die waar ze niets meer van horen die grijpen ze aan. Of beter nog zelfs: als de ingehuurde socialmedia expert van Dirk Kuyt zegt tegen FR12 dat Dirk zegt dat hij géén boete heeft gehad dan hechten mensen daar meer waarde aan, dan wanneer wij zeggen dat Dirk tegen ons klaagt in Seefeld dat hij moest dokken. Inderdaad ja. De redactie van FR12 heeft nooit contact gehad met Kuyt daarover, maar twijfelde je daaraan? Nee! Want je bent tegenwoordig pas echt hip als je andere Feyenoord-supporters afzeikt.

Wij zijn 200% voor Feyenoord én 110% anti Ajax. Wij moeten niets van die snavels hebben. Dat de ‘nieuwe generatie’ Feyenoorders dat niet begrijpt, begrijpen wij dan weer wél: Het ontbreken van een uitvak begint ontegenzeggelijk zijn vruchten af te werpen. Deze jonge ‘onervaren’ supporters weten niet hoe het is als de stenen om je oren vliegen wanneer de trein uit 020 stopt bij De Kuip. Of tijdens een koude winteravond op de terugweg na wéér een zware vernedering de ramen van de combi-trein eruit gaan bij station Breukelen of Hoofddorp. Ze weten niet hoe het eruit ziet als die snavels op de tribune een kampvuur bouwen van Kuip-stoeltjes. Je weet het niet, maar geloof ons: Je gaat ze haten, of je wil of niet. Haat is er bij heel veel jonge onervaren Feyenoorders niet meer naar hunnie toe. Dat geeft op zich niet, maar bij een aantal begint het op liefde en waardering te lijken. Eng? Generatie/belevings-kloof! Dat jullie klappen voor die smouzen vinden wij onbegrijpelijk, maar jullie zijn Feyenoorders voor ons en wij waarderen bijna elke Feyenoorder. Zelfs de Feyenoorder die ons afzeikt.

Dus speciaal voor die Feyenoorders die juichen voor Ajax en zeiken over ons Feyenoorder een uniek kijkje in ‘onze bronnen’ die we uiteraard niet bij naam gaan noemen, maar dan snap je wellicht wel waarom wij vrijwel altijd gelijk hebben en er zelden naast zitten. En als we er naast zitten, zaten we er niet naast maar haalde ‘ons nieuwtje’ nooit de pers, simpelweg omdat wij supporters zijn en geen media vertellen ze ons meer en vrijblijvender. De Vrienden van FRFC & Lunatic News (VvFRFCenLN), en dus onze ‘bronnen’, zijn onder andere:

 • Eén jeugdtrainer
 • Drie fulltime medewerkers bij de BVO op drie afdelingen
 • Eén Vriend van Feyenoord
 • Twee Feyenoord Business Clubleden

Dus ben jij zo’n Feyenoorder die wij hierboven beschrijven? En sta je de volgende keer op het punt om ons of Lunatic News af te zeiken bedenk dan bij je zelf: Zeik ik liever over het Ajacied heen of over een Feyenoorder? Je kent nu onze bronnen, je snapt nu (hopelijk) waarom wij 020 haten, je begrijpt hopelijk ook hoe het komt dat als wij ‘iets’ brengen je hier soms niets meer over hoort: Onze nieuwtjes komen niet uit de koker van een mediaman, maar komen rechtstreeks uit het vuur. Soms dooft een nieuwtje daardoor voor het in de krant komt, maar dat betekent niet dat het niet waar is of was.

Wat wij plaatsen is eerlijk, open, transparant en vaak nog voor er iets op papier staat! Wij doen aan 1:1 doorsluizing van concrete informatie uit naar onze mening goed geïnformeerde bronnen. Wat jij vervolgens van die informatie vindt of ermee doet moet jij helemaal zelf weten.

#Update 7 augustus 2015:

(10) Reacties

 1. Wij zijn de beste Feyenoordsupporters…. veel beter dan de andere supporters!

  Aan welke club doet me dat toch denken 🙂

  1. Niemand hier zegt dat wij de beste supporters zijn, maar gezien je minderwaardigheidscomplex zal je wel voor Ajax zijn? Die reageren ook altijd zo kleinzerig.

 2. Ja , Helaas moeten ze zich hier gaan verdedigen. Ken zelf ook het verhaal , Degene die geen echte Feyenoorder is kan zich beter met hunnie gaan bemoeien. Maar los daarvan , Triest eigenlijk dat wij Feyenoorders zich weer moeten verdedigen. Weer vanwege een aantal trieste wan-trouwe supporters ( Niks tegen jullie ). Is er niet een manier om zulke supporters er uit te vissen ? En ff aan te spreken of dergelijke in die richting! Is een schande dat er zulke supporters tussen ons in zitten.

  Helaas zijn ze nergens te bekennen … Maar in iedergeval goed gezegt jongens !!

 3. Zou eigenlijk onnodig moeten zijn om je hier te verdedigen.

  Elke beetje ingevoerde Feyenoorder weet dat jullie je bronnen hebben, zeer goed zijn ingevoerd en soms in dezelfde kroeg komen als Pim zijn bezopen mond weer eens voorbij praat:-)

  Daarnaast zijn jullie belangrijker voor het legioen dan menig supporter zich realiseert.
  Laat iedereen zich focussen op waar we goed in zijn: de club onvoorwaardelijk steunen ipv elkaar af te zeiken. Zonde van al die negatieve energie.

  Feyenoord till we die!

  1. Ja maar helaas is het toch weer nodig. Erg triest! Dat het arrogante neppers zijn is bekend maar hoe kunnen we er achter komen wie het zijn ?. Wil toch ff een stevig woordje met hun hierover hebben hoor.

   Ik ben zelf 99999999999999999% Feyenoorder en haat met heel me leven 020 en die ene cluppie uit 020. En zal het ook blijven. 9999999999999999999999999999999999% Anti 020!!

   Feyenoorder wordt je niet. Dat ben je voor eeuwig!!

   You Nevuh Walkuh lonuh !!

 4. Ben zelf 50 jaar heb alles al meegemaakt, maar geef maurice voor de volle 100% gelijk. Het zijn meelopers arrogante kwallen

 5. Fuck 020 !!! ik heb ook een hekel aan die club net als de meeste buiten Amsterdam, bedoel hier mensen die van een club fan zijn, niet de bimbo’s achter de kassa’s die niet eens weten dat de bal rond is en wel voor 020 zijn!
  Laten we hopen dat ze een mooi kut seizoen draaien en dat we boven ze eindigen!
  Laat het maar beginnen

 6. Kan een generatiekloof zijn maar in mijn tijd waren het joden of iets netter gezegd neuzen. Nooit snavels maar dat terzijde. Ik vind het een genot dat die neuzen nu al tijden niet meer in het stadion zitten om de doodeenvoudige reden dat zij vaker lachend naar huis gingen dan ik. Ben 43 jaar en heb een grafhekel aan die club, niet vanwege de die hard neus maar om de vele meelopers die die club heeft, op het werk, school (zelfs in Rotterdam ) en alles en iedereen in de media. Daarom hebben wij een hekel aan hullie en niet die stenen en brandjes …doen wij toch andersom ook! Vind het echt een raar stuk , gaat het nu om die 1% over kramer of over 110 % anti neus. Maak je eens druk om 100 % Feyenoord en laat die gehate club meer links liggen.

  1. Dat je het een raar stuk vindt komt waarschijnlijk omdat je een stukje van de aanleiding mist en je je ook niet aangesproken voelt. Wat helemaal goed is, dit stukje is dan ook niet voor jou 😀

Hier valt niks te ouwehoeren.

Add to cart