Ophef in Brazilië: ‘De Braziliaanse politie gaat onderzoek doen naar supporters die op plaatsen ‘zaten’ die bestemd waren voor rolstoelgebruikers. Bij de openingswedstrijd van het WK tussen Brazilië en Kroatië bleken enkele enthousiaste fans uit hun rolstoel te springen bij een doelpunt, zo melden verschillende media.’ Als klap op de vuurpijl deed een streaker (die zijn kleding aan hield) het afgelopen week tijdens USA – België nog eens dunnetjes over.

Kan niet, mag niet. Maar wie graag een wedstrijd wil bezoeken en geen kaart heeft, moet creatief zijn. Dan kun je natuurlijk -zoals de Argentijnen en Chilenen op dit WK- met een ouderwetse bestorming het stadion binnenkomen. Maar je kunt ook iets creatiever zijn. Je voordoen als ‘invalide’ bijvoorbeeld. Het lijkt alsof de Brazilianen bij de wedstrijd tegen Kroatië zich voor deze truc lieten inspireren door een verhaal uit het prachtige boek ‘Wij zijn Feyenoord’.

In dit jaarboek doet een Feijenoorder namelijk in geuren en kleuren uit de doeken hoe het hem en zijn maat met deze truc lukte om toch bij de uitwedstrijd tegen RKC aanwezig te zijn. Noodgedwongen, daar de lokale driehoek in al haar wijsheid weer eens besloot deze wedstrijd zonder riscio op te schalen naar een wedstrijd uit de zogenaamde Categorie C. Oftewel: allerlei restricties in de kaartverkoop, een verplichte combiregeling voor bezoekende supporters en meer van dat soort onzin.

Maar als Feijenoorders ergens niet welkom zijn, wordt het voor velen juist interessant om er toch bij te zijn. In een rolstoel bijvoorbeeld. Ook handig om je bier in te vervoeren. En in tegenstelling tot de Brazilianen worden ze niet betrapt bij het juichen, want Feyenoord weet in een dramatische wedstrijd niet te scoren… en krijgt in de laatste minuut zelfs de 1-0 om de oren. En dan wordt het de ‘rolstoeler’ en zijn ‘begeleider’ te veel. Hilarische taferelen volgen. Taferelen die voor de een zelfs eindigen in een aanhouding in de spelerstunnel, een stadionverbod voor ‘poging tot betreden van het veld’, een selfie met agent én Pellè, een verdenking van inbraak en een taxirit met zwaailichten naar huis.

Het is een van de vele prachtige verhalen uit het nieuwste jaarboek van de mannen van Postbus 1908. ‘Wij Zijn Feyenoord!’ is online te bestellen via 1908.nu en Bol.com en uiteraard verkrijgbaar bij de betere boekhandels in de regio Rijnmond. Wacht niet te lang, een tweede druk komt er waarschijnlijk niet en vele Feijenoorders hebben spijt dat zij te laat waren voor het stijf uitverkochte eerste jaarboek: ‘I’m Feyenoord till I die’.

http://www.youtube.com/watch?v=r-Y_Q9D_B4Y
Proudly powered by Wpopal.com
Add to cart