Bam! Deze week knallen we gelijk je huiskamer in met een vervelende: Aboutaleb was in De Kuip bij een plechtigheidje en niemand heeft die arme man verteld dat een rode stropdas op een wit hemd de maandverband combinatie oplevert. Jammer hoor.

Dat was eigenlijk wel het meest negatieve nieuws van de week. Opmerkelijk nieuws was er ook. Een bende roofpieten heeft in de fanshops Stadion en Centraal Station voor tienduizenden (!) euro’s buit gemaakt. Zelf hadden wij, tot groot genoegen, al geconstateerd dat veel jeugd op Zuid hun Pauper Madrid, Fuck you Chelsea, Wanking Barcelona en vele andere europese B-clubs trainingspakken hadden ingerolen voor die van de hometownboys; Feyenoord Rotterdam! Het is dan natuurlijk wel jammer dat al die pakken gepikt zijn en niet betaald. Nog jammerderder is dat de baby die ze hebben achtergelaten nog altijd niet is opgehaald. Say what? Jawel: Scoren op Zuid: Uw baby inruilen voor een trainingspak. Als het zover is dan weet je dat je als winkel goed bezig bent. Complimenten voor de fanshop dus!

In ander verkoopnieuws: Vlak na ons vorige weekoverzicht kwam de media met ‘het grote nieuws’ dat Martins Indi verkocht zou zijn aan FC Porto voor 8 miljoen euro. In eerste instantie vroeg Feyenoord 10 miljoen, maar dat wilde Porto niet betalen ‘ze weigerde het’ en dus zouden de Rotterdammers klakkeloos akkoord zijn gegaan met het bod van 8 miljoen. Dat zou maandag gepresenteerd worden… we wachten er nog op. Na de goede prestaties van Indi tegen Mexico, Costa Rica en Argentinië verwachten wij dat Indi helemaal niet naar Porto gaat, maar naar een club die niet in de subtop speelt en die gewoon een normaal bod neer gaat leggen voor een speler die minimaal tot de voorlaatste dag van het WK-voetbal domineert!! Jawel, met het bereiken van de halve finale speelt Oranje gegarandeerd tot de laatste dag. Goed voor de club want met de vele Varkenoorders in Oranje stroomt het grote FIFA = MAFIA geld binnen op Zuid. Feyenoord zal ongeveer 4,5 ton van de FIFA in ontvangst mogen nemen.

Nu we het toch nog over Oranje hebben. Veel mensen vragen zich nog steeds af waarom wij ineens ‘zo pro-Oranje zijn’. Welnu: We waren nooit anti-Oranje. We waren anti-Ajax. En als Oranje dan synoniem voor Ajax is zijn we dus niet pro-Oranje. Nu Ajax synoniem is voor passé en slechts een enkele smous uit 020 tussen de Feyenoorders mee mag ballen is de nationale driekleur niet langer in de ban. Bovendien, laten we eerlijk zijn… We kunnen ‘onze jongens’ toch niet laten supporten door de Wortelman, Klabanuskoning en het Zeeuwsmelkmeisje (wat een vent is)? Dit Oranje verdiend betere supporters, en laat dit Oranje nu vrijwel synoniem staan aan Feyenoord… iets wat de komende 12 jaar sowieso niet lijkt te gaan veranderen! Lang leve Oranje dus! Korte nieuwsflash: Stefan de Vrij is nu 1 van de 10 beste spelers van het WK (!) + 5 miljoen dus.


Deze foto heeft helemaal niks met het Nederlands voetbal Elftal op het WK 2014 te maken, maar leek ons veel beter dan een foto van zo’n lelijke gast in een Oranje-shirt. En nu krijgen jullie toch een beetje het Oranje gevoel. Nietwaar?

Ook mooi, maar ook wel zuur: Jordy Clasie lijkt compleet vergeten. Feyenoord’s kleine Asterix (niet de Galliër, maar de aanvoerder) heeft als enige Feyenoorder nog 0 (!) speelminuten gemaakt. Dit terwijl op zijn positie een Blind(paard) al vanaf de eerste wedstrijd 90 minuten (en gisteren zelfs 120) de meest kansloze ballen mag geven. Zou Louis wraak nemen op het feit dat we ervoor gezorgd hebben dat hij geen trainer van Feyenoord werd (lees: Jaarboek 2013 – 2014: Wij Zijn Feyenoord! Voor het volledige verhaal)? Anyways, Feyenoords aanvoerder mag dus een jaar langer blijven in De Kuip zoals het er nu voorstaat, maar Louitje doet er slim aan dat Blind(e paard) eruit te halen. Ook beter voor Feyenoord-statistieken en voor Jordy zelf natuurlijk!

Op het trainingsveld van Feyenoord gebeurde er deze week gelukkig ook het een en ander… geen nieuwe hekken, hokjes, heggen, windschermen of veldverwarming maar gewoon een rollende bal: Feyenoord oefende tegen Honselaarsdijk en VOC en won beide wedstrijden. Totaal 9 doelpunten voor en 0 tegen. Dat klinkt beter dan 0-8 tegen Honselaarsdijk en 0-1 tegen VOC nietwaar? Onze provinciaal Fred Rutten is langzaamaan aan het ontdekken dat Feyenoord geen normale club is “Feyenoord is groot dat wist ik, maar ik had dit niet verwacht. Elke training komen er mensen kijken, dat heb ik nog nooit mee gemaakt”. Dat is dus het verschil tussen een volksclub (Feyenoord, red.) en de rest. There is only one… Prachtig uithangbord natuurlijk, volkomen logisch dat het nieuwe trainingscomplex op Hillesluis straks 100% authentiek supportersvrij kan worden gemaakt. Besloten trainen kan/wil je tenslotte elke dag… NOT!

Op woensdag 2 juli was het dan uiteindelijk FR12 die als eerste het nieuwe uitshirt mocht presenteren. Net als enkele jaren geleden via ons gebeurde was iemand zo slim om een mini-dress op de foto te zetten! En o zo zoet is het nieuwe shirt: Zwart met groen en een vleugje wit. Direct sloegen wij zelf aan het ‘tekenen’ want net als de vorige twee jaar willen we ook dit jaar weer een polo maken die matched met het uitshirt. Teasertje? Nou vooruit hierbij twee van een aantal nieuwe conceptlijntjes…

BlackGreen_2_Polo

BlackGreen_Polo

In ander nieuws: Graziano Pelle was zo slim om op donderdag 3 juli in de vroege ochtend naar de media te lekken ‘dat hij flink salaris had ingeleverd om naar Feyenoord te komen’. Toffe peer die Graziano natuurlijk! Daar houden wij wel van: Clubbelang boven eigenbelang. Het is dan alleen zo jammer dat hij dezelfde avond zonder af te zeggen niet op komt dagen bij het Feyenoord Charity Galadiner… Een galadiner waarmee men geld in wil zamelen voor diverse goede doelen waaronder Warchild. Kansloze actie dus van Pellè. Wellicht doet het Graziano goed kennis te nemen van het verhaal ‘Bart Goor’ die enkele jaren terug eenzelfde soort trucje uithaalde. De eerste volgende training kreeg hij een blauw oog van een supporter: Als je niet bij Feyenoord wil voetballen dan rot je maar op! Zonder Feyenoord had je helemaal niets gehad Graziano, een beetje dankbaarheid of tenslotte professionaliteit is wel op zijn plaats! Het diner leverde zonder Pellè trouwens gewoon 185.000 euro op. Eigenlijk hebben we hem dus helemaal niet nodig… nou, misschien alleen voor zijn doelpunten dan, want voor zijn persoonlijkheid hoef je het niet te doen…

Is het dan echt helemaal zijn schuld? Neen! Het lijkt erop dat Ronald Koeman ook niet helemaal vrijuit gaat in deze. Kennen we het verhaal Ruud Gullit nog.. nog… nog?? Jammer hoor: Tweedracht zaaien om er een goedkopere transfer uit te slepen. Leegloop dreigt wel bij Feyenoord: Indi, Pellè, Janmaat, Lamprou, De Vrij en Janmaat lijken toch echt te vertrekken deze zomer naar zonnige oorden (en komen niet meer terug). Gelukkig is er ook nog goed nieuws op transfergebied! Ronald Graafland heeft zijn contract verlengd met één seizoen, de Feyenoorder die na 18 jaar (!) vorig seizoen op 35 jarige leeftijd zijn debut maakte in Feyenoord één is daarmee wederom verzekert van een plaatsje op de rollator-tribune in de Hall of Fame van Feyenoord!

Last but not least: Een terugkeer van John Guidetti lijkt een onoverkomelijke hobbel te hebben gevonden in het salaris, maar als die bron net zo goed is als de bron van VI die op maandag de overgang van Indi zou presenteren dan kan het direct naar het land der fabelen verwezen worden of in dit geval naar de eeuwige jachtvelden. Jachtvelden is gelijk een mooi bruggetje naar gras. De komende dagen gaat Feyenoord (weer) de grasmat in De Kuip vervangen. Deze keer stapt men af van de grassmaster (xx % kunstgrasvezel) mat en zal er 100% natuurlijk echt authentiek Hollands-gras gelegd worden. Zeg maar zoals het was 20 jaar geleden voor de renovatie en inmiddels 15 grasmatten verder…

Add to cart