Vanaf dit seizoen gaan we proberen om (vlak) voor elke uitwedstrijd terugblikken in het verleden met een korte anekdote uit één van de jaarboeken of een niet eerder verteld verhaal van voor die tijd. FC Twente ’04 uit Enschede (Deutschland) dus. We gaan terug naar vorig seizoen! Vorig seizoen ging het he-le-maal los in Enschede. Feyenoord had die uitwedstrijd glansrijk moeten winnen maar kreeg dat, ondanks de kansenverhouding 1 op 60 voor Feyenoord helaas niet. Dit tot grote ergernis van Graziano Pellé die na de wedstrijd woedend de kleedkamers op zocht toen Twente in de laatste seconde van de wedstrijd alsnog langszij kwam bij het véél betere Feyenoord. Achteraf kunnen we zeggen dat op deze dag Feyenoord de titel misschien wel definitief heeft verspeeld. Ondanks de sportieve teloorgang vermaakte Feyenoord-supporters deze dag weer kostelijk! Voor het eerst (en ook gelijk het laatst) in jaren was het appeltje-eitje voor Feyenoorders om kaarten buiten het uitvak te krijgen in Enschede. Bij de 1-0 en 2-0 was het dan ook groot feest op de hoofdtribune van de NSB Veste. Dit tot grote ergernis van Vak P natuurlijk. Wat niet de krant haalde, maar wel is gebeurd is het volgende:

“Na de wedstrijd leidt dit dan ook tot ‘enig tumult’, zoals lokaal sufferdje Tubantia later zal schrijven. ‘Enig tumult’, zo kun je het natuurlijk omschrijven als 200 Tukkers de hoofdingang bestormen. De ramen eruit trappen. De politie bekogelen. En in het hoofdgebouw op zoek gaan naar Feijenoorders. Doordringen tot de spelerstunnel en daar na een verbale confrontatie met wat spelers van Feyenoord en FC Twente ’04 het gebouw uiteindelijk verlaten. Gezelliger kunnen ze het niet maken in Enschede. Maar normaliseren, dat moeten ze nog een klein beetje leren in dit achtergestelde deel van Nederland.”

FCTwente Away

Dit was niet de enige anekdote die we kunnen vertellen over FC Twente ’04 – Feyenoord uit het seizoen 2013 – 2014. Wellicht pakken we volgende seizoen een andere uit de kast. Voor wie niet kan wachten; het volledig verhaal is te lezen in het Feyenoord Cultboek 2013-2014 “Wij Zijn Feyenoord”.

Hoe dan ook; vandaag gaat Feyenoord weer vooruit! Hup Feyenoord! Bring back those points!!

Add to cart