Op de vooravond van D-Day in de competitie nemen we jullie nog even een weekje mee terug in de tijd. Feyenoord tegen de snavels in De Kuip. Dé bekerklassiekervan de afgelopen decennia. De enige echte klassieker speelt zich namelijk af in een echt stadion en wat een stadion! Sinds de bekerloting leefde het bij ons éxtra om er wat van te maken nadat de afgelopen twee bekerwedstrijden tegen de sufste club van Nederland verloren gingen. Vanaf de avond na de loting van de bekerklassieker mochten wij dan ook bijdragen aan een fantastische groep (gekke) supporters-collectief dat als doelstelling had om binnen drie-en-een-halve week het grootste doek van Europa (tot dan toe) te maken. Sterker door Strijd en Geen Woorden Maar Daden en dus volgde drie-en-een-halve week aan zware hectiek, waarbij op een gegeven moment in ploegendiensten werd gewerkt om het doek op tijd af te krijgen. Het naaiwerk, het verfwerk, het droogwerk.

Feyenoord Ajax Bekerklassieker, de avond na de loting gaat het doek naar Rotterdam

28 oktober 2015 - Feyenoord Ajax Bekerklassieker, Verfwerk aan het megadoek

De avond voor de wedstrijd viel de eerste grote last dan ook van de schouders, het doek lag in De Kuip. Op de wedstrijddag melden we ons bij het ochtendgloren weer in het stadion. De laatste loodjes. Het doek moet naar boven. Dankzij de enorme hoeveelheid Feyenoorders die zijn komen helpen gaat het vandaag letterlijk van een leien dakje.

28 oktober 2015 - Feyenoord Ajax Bekerklassieker, Het doek ligt boven

Binnen no-time zijn we klaar. De PMDS kan beginnen! Voor iedereen die heeft geholpen: Bedankt dat wij samen met jullie dit project mochten realiseren!

28 oktober 2015 - Feyenoord Ajax Bekerklassieker, Sfeer op Varkenoord

28 oktober 2015 - Feyenoord Ajax Bekerklassieker, Sfeer op Varkenoord

28 oktober 2015 - Feyenoord Ajax Bekerklassieker, Sfeer op Varkenoord

28 oktober 2015 - Feyenoord Ajax Bekerklassieker, Lange rijen bij het opengaan van het stadion

De drie-en-een-halve week werk zorgde voor een fan-tas-tische ambiance voor de wedstrijd. Met de lichtmasten als bakens in de verte werd ons machtige stadion gehuld in het kunstlicht die de zo typerende atmosfeer van échte oude voetbalstadions mogelijk maakt. Op een avond als deze besef je je als Feyenoorder hoe gezegend je bent met dit stadion!

28 oktober 2015 - Feyenoord Ajax Bekerklassieker, Rookwolken boven De Kuip

Want ruim een uur voor de wedstrijd begon trilde het stadion al op zijn grondvesten, maar het was juist de tegenstander die er het meest van leek te profiteren. Door al het verbale geweld en de massale steun van het Feyenoord Legioen leek juist Feyenoord een beetje getroffen te zijn door wedstrijdspanning. Of was het gewoon zo dat de smouzen alles op alles zette om De Kuip stil te krijgen met een doelpunt?

28 oktober 2015 - Feyenoord Ajax Bekerklassieker, Europa's grootste spandoek op de Noordzijde

28 oktober 2015 - Feyenoord Ajax Bekerklassieker, Sterker door Strijd

28 oktober 2015 - Feyenoord Ajax Bekerklassieker, De sfeer voor de wedstrijd was het filmen waard!

28 oktober 2015 - Feyenoord Ajax Bekerklassieker, Hamas, Hamas! Ajax aan het gas!

28 oktober 2015 - Feyenoord Ajax Bekerklassieker, De 12e minuut

28 oktober 2015 - Feyenoord Ajax Bekerklassieker, Legioenzaal gaat lossss

De pressie die de neusjes in de eerste helft op het veld brachten zorgde er in elk geval de tweede helft voor dat ze gebroken waren. Feyenoord was beter. Veel beter. Overklaste de hoofdstedelingen in de tweede helft zoals het in de eerste helft andersom was. Naar mate de wedstrijd vorderde was het wachten op een doelpunt. Dat ene doelpunt. Of zouden die smerige gelukssnavels weer weg komen met een 90+4?

28 oktober 2015 - Feyenoord Ajax Bekerklassieker, Wedstrijdspanning

28 oktober 2015 - Feyenoord Ajax Bekerklassieker, Feyenoord maakt ons trots! Sterker door Strijd

90 + 5 werd het. Maar niet voor hunnie, maar voor ons. Onze oude dame, De Kuip, Het Origineel, Stadion Feijenoord. Het meeste unieke stadion van Europa met de rijkste voetbalgeschiedenis van ons land mocht wéér een speciale avond aan de inmiddels gigantische lijst unieke avonden toevoegen.

28 oktober 2015 - Feyenoord Ajax Bekerklassieker, Jaaaaaaaaaaaaaaa DOELPUNT!

28 oktober 2015 - Feyenoord Ajax Bekerklassieker, Schoenen op het veld ole ole!

28 oktober 2015 - Feyenoord Ajax Bekerklassieker, De Kuip trilt op zijn grondvesten!

Feyenoord kwam. Zag. Overklaste. Overwon. En stuurde Ajax met de staart tussen de benen van het veld. Morgen spelen we weer tegen die snavels. Of we morgen winnen of verliezen, maakt geen verschil meer wat het is een feit: #ajaxisdood. Feyenoord leeft.

28 oktober 2015 - Feyenoord Ajax Bekerklassieker, Na de wedstrijd halen supporters het megadoek nog uit de gracht

Na de wedstrijd haalt een kleine groep supporters het doek uit de gracht om hem in veiligheid te brengen.

Als laatste willen we speciale dank betuigen aan Feyenoord! Want eerlijk is eerlijk; we liggen vaak ook overhoop, maar zonder jullie medewerking was dit nooit gelukt! Bedankt!

(02) Reacties

  1. DE foto`s en het spandoek zijn mooi maar de avond was nog mooier winst op 020
    wat wil een Feyenoord supporter nog meer, ik was erbij om nooit meer te vergeten

Hier valt niks te ouwehoeren.

Add to cart