Er zijn boeken vol geschreven over het Feyenoord gevoel. Antwoorden variëren van ‘wij zijn er altijd’ tot ‘De Kuip is Feyenoord’. Vrijwel alle antwoorden zijn goed, en vrijwel alle antwoorden zijn ook fout. Het Feyenoord Gevoel is namelijk maar net wat je er zelf van maakt natuurlijk. Toch heeft Het Feyenoord Gevoel voor iedereen dezelfde gemeenschappelijke drager. Die drager is niet de eerste keer in De Kuip. De eerste keer de trappen op en de deuren door om daarachter een voetbalorgasme te vinden die zijn weerga niet kent. Die gemeenschappelijke drager vinden we niet in de grote, maar in de kleinste dingen zoals:

  • Het Feyenoord gevoel is weten bij de bekendmaking van de laatste aankoop dat deze het ook niet gaat redden in onze Kuip.
  • Het Feyenoord gevoel is trots zijn op een speler die van de critici een 3,27 kreeg voor zijn veldspel.
  • Het Feyenoord gevoel is (stiekem) blij zijn als Ajax verliest, ook al is dat eigenlijk slecht voor Feyenoord zelf.
  • Het Feyenoord gevoel is bij een loting direct weten of je wel of niet voor de poorten moet gaan liggen voor kaarten.
  • Het Feyenoord gevoel is ‘s morgens wakker worden op een matchday terwijl je hersens tegen je oren zingen; en dan is altijd wat je hoort…

Maar het Feyenoord gevoel is wat ons betreft ook weten dat een ander stadion nooit De Kuip kan overtreffen. Wat automatisch ook betekent dat het merk ‘HNS’ nooit de waarde kan krijgen die De Kuip heeft. Wat op zijn beurt weer betekent dat de inkomsten van een nieuw stadion nooit die van een renovatie-variant kunnen overtreffen.

Echte Feyenoorders weten het van binnen. Daarom is 100% van de Feyenoorders diep van binnen ook voor het behouden van De Kuip. Dat is ook de reden waarom renovatie van De Kuip, van Feyenoord niet een van de laatste voetbalclubs van Europa gaat maken met een echt stadion. Het is ook de reden waarom de UEFA binnen 10 jaar de 14e (!!!) finale in Rotterdam gaat organiseren. Het is de reden die ervoor gaat zorgen dat Feyenoord binnen 10 jaar weer bij de internationale top gaat horen, niet met commerciële Amerikaanse ellende, maar met het concept ‘puur voetbal’. De natte droom van staal en beton voor elke voetbalsupporter over de gehele wereld! Feyenoord is altijd de eerste, zal ook de eerste club worden die steenrijk gaat worden van de liefde voor het voetbal.

Wij voelen het van binnen: Dát is het Feyenoord gevoel! Nog 24 uur te gaan voor de verkenners der Feyenoord-stadions met hun advies naar buiten gaan treden. Nog 24 uur te gaan voordat we weten of het Feyenoord gevoel echt zo sterk is als wij denken!

Add to cart