In principe willen wij op de website geen “nieuws” meer plaatsen en communiceren wij alle geruchten en berichten via Twitter (bedrijfsbeleid enzo). Echter op 27 februari jongstleden schreven wij dat Feyenoord een nieuwe hoofdsponsor had gestrikt voor de toekomst. Dat verhaal is te groot voor 140 tekens en we krijgen erover ook teveel vragen. Op die dag stelden wij dat dat ‘waarschijnlijk’ al vanaf aankomend seizoen zou kunnen zijn, maar dat is niet het geval. Volgend seizoen speelt Feyenoord ‘gewoon’ nog met OPEL op de borst (FYI: het logo gaat groter worden, de tekst kleiner). Wanneer de nieuwe sponsoring dan wel ingaat weten we niet exact. Het kan zijn dat OPEL zijn contract uit gaat dienen (medio 2017) het kan ook zijn dat er weer een tussentijdse wisseling plaats gaat vinden. Wat we wel weten is de naam van de sponsor en wat overige kleine details. Het navolgende is bevestigt vanuit meerdere bronnen, en voor wie twijfelt aan het realiteitsgehalte mag zelf op onderzoek uit gaan. Meer info daarover onderaan 😉 . Voor wie denkt, waar komt deze informatie dan vandaan? Direct uit de top van de Rabobank en Feyenoord zelf!

Daarmee is ook de kogel door de kerk: De Rabobank zou de nieuwe sponsor van Feyenoord worden. Recent zijn ze gestopt in het wielrennen waardoor een groot sponsorbudget is vrijgekomen om in te vullen. Rabobank wil niet langer sponsoren om het sponsoren, maar partijen zoeken die aansluiten bij het imago. De boerenleenbank lijkt daarbij Feyenoord als ideale kandidaat te zien met het huidige (en in potentie veel groter toekomstig) internationaal allure. Rabobank Rotterdam zou dit tevens willen combineren met een vestiging nabij het stadion. De Rabobank is groot voorstander van renovatie en ziet De Kuip vanwege zijn ligging, bekendheid, parkeercapaciteit en bereikbaarheid als de allerbeste plek voor eventueel een extra locatie (nu Blaak 333). Exacte bedragen zijn bij ons logischerwijs onbekend, maar de deal zou ‘veel hoger’ zijn als die van OPEL (+/- 5 miljoen per jaar volgens recent onderzoek).

Waarheidsgehalte: Sinds dit jaar is Rabobank bordsponsor bij Feyenoord geworden. Mensen wijzen ons erop dat ING-bank strategisch partner is. Deze expliciete benaming lijkt te betekenen dat dit een andere bank niet in de weg staat voor sponsorschap. Ook is het niet ongebruikelijk dat bedrijven uit hetzelfde segment sponsor zijn van dezelfde club.

Zelf op onderzoek uit: Naar verluidt is dit verhaal ook gepresenteerd bij de Ronald McDonald Breakfast Club Rotterdam (klikkerdeklik voor website). Wij krijgen echter geen van de partijen die daarvan lid zijn zover om een boekje open te doen, dus mensen. Doe je best. Spreid je vleugels en ga zelf op onderzoek uit! Wij zijn ook “slechts” supporters. Het kan dus altijd zijn dat dit een broodje aap is, maar de details en invalshoeken zijn simpelweg veel te breed. Daarom durven we wel met enige zekerheid aangrenzende waarschijnlijkheid te zeggen dat dit verhaal zich in de toekomst zeker gaat ontwikkelen! Exact zoals we deden op 27 februari, en daar zijn wij erg blij mee! Feyenoord heeft grote sponsors nodig en als die worden gestrikt dan is dat meer dan goed werk van de betrokken directieleden!

Al is een praatje nog zo raar…

Add to cart