Vanaf nu gaan we elke week proberen om korte column te schrijven over een actualiteit of belevenis rond wedstrijden van Feyenoord. De titel van deze column is steevast hetzelfde: Natrappen…

De kop gaat eraf, dit is de eerste column in lange tijd. Toegegeven over de wedstrijd van gisterenavond tegen Manchester United kunnen we enorm veel schrijven: De geflopte kaartverkoop. Slechts 50% van je capaciteit verkopen en het toch presteren dat er uitpuilende vakken zijn overal in het stadion. Huilende mensen bij de klantenservice die niet naar binnen kwamen omdat ze geen kaart hadden gekregen, hun kaarten geblokkeerd waren, een dubbele kaart op de zwarte markt hadden gekocht (streep door wat niet van toepassing is). Maar dat gaan we niet doen.

Topic van dit verhaal: De maatregelen die de incompetente organisatie heeft genomen om Het Legioen te beteugelen. Of beter gezegd: De maatregelen die de incompetente organisatie heeft genomen om Het Legioen maximaal in bedwang te houden. Die maatregelen werkte natuurlijk weer averechts en we moeten eerlijk zijn: Eric Gudde is daardoor gewoon een held. We waren erg bang dat de netten, de palen, de lege vakken, de 70% bezetting op de Noordzijde en de zeilen op de parterre-vakken de sfeer zou dempen. Maar niets is minder waar gebleken, het werkte juist averechts.

Het Legioen had het idee dat ze te gast waren bij een Europese uitwedstrijd en zo was de sfeer ook. Het bracht het beste in Het Legioen naar voren en er werd vocaal elke druppeltje uit geperst. Er was vuurwerk en waren spreekkoren. Nu denk je: oh, slecht, slecht. Dat willen ze je graag doen geloven, maar wie Twitter erop na leest ziet dat de hele voetbalwereld zat te smullen van de Feyenoord Atmosphere. Onbedoeld heeft Eric Gudde Het Legioen de teugels gegeven om te excelleren want laten we eerlijk zijn: Die netten, die zeilen, de ME en stewards op de vakken overal rondom in het stadion, het gezeik en daarbij het gevoel dat het elk moment los kan gaan is door de clubleiding van Feyenoord gecreëerd, want niemand zag dit aankomen vooraf behalve de clubleiding van Feyenoord.

We koeren graag op ze, omdat ze werkelijk waar vrijwel niets goed doen. Doch gisteren schoten ze met hun maatregelen die op eigen houtje zonder overleg met wie dan ook zijn genomen niet één, niet twee maar drie pijlen vol in de roos: Het Legioen in De Kuip die Feyenoord steunt. Een drie-eenheid waar letterlijk de grootste clubs ter wereld met spelers die meer salaris verdienen dan de gehele begroting van Feyenoord bij elkaar aan ten onder gaan.

Laat het besef dan voor eens en altijd inzinken: Feyenoord is een monster. Niet te stoppen. Probeer het monster niet te beteugelen, want wie het monster aan de ketting wil liggen krijgt rake klappen met de staart.

Wij zijn vandaag apetrots. Trots op Het Legioen. Trots op De Kuip. Trots op de incompetentie van Eric Gudde. Dus Eric: Zonder al jouw debiele en zwaar incompetente en overbodige maatregelen was dit waarschijnlijk niet gelukt. Bedankt vriend, jij bent vandaag ook de held! En nou snel optyfen.

 

 

Add to cart